Salată caldă cu praz şi năut

Printeaza

O reteta delicioasa de salata calda cu: praz, naut, fasole alba, ciuperci, porumb, seminte de in, seminte de dovleac, sos de soia, otet balsamic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Salată caldă cu praz şi năut

  • un fir de praz
  • 100 g năut
  • 100 g fasole albă boabe
  • 200 g ciuperci
  • 100 g boabe de porumb din conservă
  • seminţe de in
  • seminte de dovleac
  • o lingură cu sos de soia
  • 50 ml oţet balsamic
  • 100 ml ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Năutul şi fasolea albă se pun la înmuiat cu o seară înainte, schimbându-le apa de câteva ori, ca să fiarbă mai repede. Se fierb separat în apă cu sare şi puţin piper, se clătesc cu apă rece şi se pun într-un bol.

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se feliază şi se pun într-un bol. Se încing două linguri cu ulei într-o cratiţă, se pune prazul feliat şi se căleşte cinci minute. Se scoate într-un castron şi în locul lor se mai pune puţin ulei şi ciupercile.

Se prăjesc până devin aurii, se adaugă fasolea şi năutul, prazul, boabele de porumb şi sosul de soia. Se călesc încă două minute, se iau de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.

Se amestecă împreună cu oţetul balsamic, cu o lingură de seminţe de in, o lingură cu seminţe de dovleac şi pătrunjel tocat.

Salată caldă cu praz şi năut

Salată caldă cu praz şi năut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.