Salată caldă cu pui
PrinteazaSalată caldă cu pui din: piept de pui, ciuperci, mazare, ardei capia, morcovi, ceapa, usturoi, limeta, parmezan, telina, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, migdale, fistic.
- doua piepturi de pui
- 300 g ciuperci pleurotus
- 300 g mazare
- 3 ardei capia
- doi morcovi
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- o limeta
- 150 g parmezan
- o telina
- doua linguri cu otet balsamic
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- migdale
- fistic
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie fâşii potrivit de groase şi se pun într-un bol. Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie cubuleţe sau fâşii subţiri.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se presară ceapa tocată mărunt şi morcovii tăiaţi rondele. Se călesc cinci minute, se adaugă ardeii capia tăiaţi cuburi sau felii, tija de ţelină feliată, carnea de pui şi ciupercile.
Se condimentează, se prăjesc până devin aurii şi carnea de pui poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Se adaugă mazărea, usturoiul tăiat felii şi limeta tăiată felii. Se mai ţin zece minute pe foc, se scot cu spumiera într-un bol, se adaugă oţetul balsamic, se pre¬sară parmezan ras şi se amestecă.
In momentul servirii se presara fistic sau migdale tocate marunt.
Salată caldă cu pui
Pofta buna!