Salata calda de ciuperci champignon
PrinteazaSalata calda de ciuperci champignon din: ciuperci, cartofi, ceapa, ulei, unt, usturoi, sare, piper.
- 200 g ciuperci champignon
- 200 g cartofi mici
- 1 ceapă mică
- 50 ml ulei
- 30 g unt
- 2 căţei de usturoi
- ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojeşte cartofii, lasă-i întregi şi trece-i prin jet de apă. Pune-i la fiert 20 de minute în apă cu sare.
Taie ceapa julien, prăjeşte-o cu un praf de sare în ulei şi unt. Adaugă usturoiul mărunţit, apoi cartofii scurşi bine de apă si uscaţi cu un şervet.
Când se rumenesc, pune ciupercile întregi şi sotează-le rapid, să prindă crustă. După circa două minute, închide focul. Serveşte cu ceapă verde tocată.
Pentru un plus de rumenire, ţine amestecul la cuptor pentru câteva minute.
Pofta buna!