Salată caldă de fasole si năut
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: fasole alba, naut, dovlecel, ardei capia, porumb boabe, ceapa verde, usturoi verde, curry, sare, piper, ulei de masline, patrunjel.
- 100 g fasole albă boabe
- 100 g boabe de năut
- un dovlecel
- doi ardei capia
- 100 g porumb boabe din conservă
- o legătură ceapă verde
- usturoi verde
- de curry
- sare
- piper
- două linguri de ulei de măsline
- pătrunjel
Mod de preparare:
Fasolea albă şi năutul se pun la înmuiat în apă călduţă cu o seară înainte. Ca să fiarbă mai repede, li se schimbă apa de mai multe ori.
Se clocotesc în apă cu sare şi puţin piper, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron. Dovlecelul se spală, se taie înjumătăţi, apoi felii potrivit de groase. Ceapa şi un fir de usturoi verde se curăţă, se spală, se taie bucăţele mici şi se pun într-un castron. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun feliile de dovlecei şi se călesc până încep să se caramelizeze.
Se pun ardeii capia tăiaţi rondele, se prăjesc cinci minute, apoi se presară ceapa şi usturoiul. Se călesc două minute, se adaugă fasolea, boabele de porumb şi năutul, un sfert de linguriţă de pudră de curry, sare şi piper după gust.
Se mai prăjesc cinci minute, apoi se pune amestecul în boluri.
Salată caldă de fasole si năut
Pofta buna!