Salata calda de paste cu vinete si dovlecel
PrinteazaSalata calda de paste cu vinete si dovlecel din: paste penne, dovlecei, vinete, ardei roşii copţi, roşii cherry, cepe, usturoi, mozzarella, ulei de măsline, cimbrişor, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g de paste penne
- 2 dovlecei
- 2 vinete mici
- 2 ardei roşii copţi, decojiţi
- 400 g de roşii cherry
- 4 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 18 bulgări de mozzarella
- 100 ml de ulei de măsline
- 1 lingură de cimbrişor mărunţit
- 4 frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii şi vinetele şi tăiaţi 1-e în două, apoi în felii groase de jumătate de centimetru. Curăţaţi cepele şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt.
Tăiaţi ardeii în fâşii fine. încălziţi două linguri de ulei în tigaie, puneţi usturoiul şi ceapa să se călească uşor timp de 5 minute, după care scoateţi-le din tigaie.
Adăugaţi puţin ulei, prăjiţi dovleceii tot cam 5 minute,
Scoateţi-i din tigaie, schimbaţi hleiul şi rumeniţi vinetele. După ce le scoateţi şi pe acestea, puneţi roşiile la călit în restul de ulei, fără să le fărâmiţaţi, scurgeţi-le şi aşezaţile deoparte.
Puneţi din nou în tigaie toate cele lalte legume. Potriviţi de sare şi ţ piper, presăraţi cu cimbrişor, acoperiţi şi lăsaţi să se călească timp de 20 de minute, fără a pune capacul.
Adăugaţi roşiile în tigaie şi continuaţi înăbuşirea timp de alte 5 minute.
între timp, puneţi la fiert pennele în apă multă, cu sare, aproximativ 10 minute, după care scurgeţi-le. Mutaţi-le într-o salatieră, stropiţi-le cu puţin ulei şi amestecaţi.
Adăugaţi legumele fierte peste paste, amestecaţi, ornaţi cu bulgări de mozzarella şi frunze de busuioc, după care serviţi cât este cald.
Salata calda de paste cu vinete si dovlecel
Pofta buna!