Salata calda de rucola
PrinteazaSalata calda de rucola din: ceapa rosie, pancetta, bacon, cimbru, seminte de pin, sare, rucola, otet balsamic, parmezan.
- 2 cepe rosii
- 8 felii de pacettta sau bacon
- 4 fire de cimbru
- 1 mana de seminte de pin
- 1 varf de cutit de sare
- rucola
- otet balsamic
- parmezan ras
Mod de preparare:
Curatati de coaja si taiati in sferturi ceapa, apoi taiati sferturile in jumatati, astfel incat sa obtineti 8 bucati din fiecare ceapa. Incingeti o tigaie si frigeti 8 felii de pancetta sau bacon pana devin crocante.
Scoateti, turnati putin ulei de masline in tigaie si adaugati 4 fire de cimbru, cepele si 1 mana de seminte de pin impreuna cu 1 varf de cutit de sare. Amestecati si prajiti la foc mediu vreo 5 minute, pana cand ingredientele se indulcesc si se caramelizeaza.
Puneti inapoi in tigaie feliile de pancetta sau bacon, amestecati, apoi transferati totul intr-un castron de salata, presarand deasupra rucola. Stropiti din belsug cu otet balsamic in amestec cu uleiul de masline.
Serviti cu putin parmezan ras deasupra.
Salata calda de rucola
Pofta buna!