Salata calda de spanac
PrinteazaO reteta de salata calda cu spanac, dovlecei, nuci caju, ciuperci, otet balsamic, usturoi, unt, seminte de mustar, ulei de masline, busuic verde si parmezan.
- 500 g spanac proaspăt
- doi dovlecei
- 200 g nuci caju
- 200 g ciuperci
- 50 ml oţet balsamic
- 8 căţei de usturoi
- o baghetă
- 50 g unt
- două linguriţe de zahăr tos
- seminţe de muştar
- ulei de măsline
- busuioc verde
- parmezan
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun doi căţei de usturoi, 100 ml ulei de măsline, oţetul balsamic, zahărul tos, o lingură de busuioc tocat, sare şi piper. Se adaugă o linguriţă de seminţe de muştar, se pasează cu un blender, se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la cald.
Untul se topeşte într-o tigaie, se adaugă restul de usturoi pisat, o lingură de busuioc tocat mărunt şi când a început să fiarbă se presară cuburile de pâine. Se amestecă bine cu o lingură şi se ţin pe foc până încep să aibă o culoare aurie.
Ciupercile şi dovleceii se spală, se taie felii, se prăjesc în puţin ulei şi se pun într-un castron împreună cu spanacul spălat şi scurs de apă.
Se adaugă nucile caju, se amestecă şi se aşază pe platouri. Se toarnă deasupra sosul, se presară crutoanele şi se serveşte imediat. In momentaul servirii se poate presara deasupra parmezan ras.
Poftă bună!