Salată caldă de dovleac copt şi linte
PrinteazaSe încinge cuptorul la 200° C/ gaz 4. Se amestecă 1 kg de dovleac, tăiat cuburi, cu 1 lingură ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, frunze de cimbru, sare şi piper.
Se coace 25-30 de minute sau până se frăgezeşte. Se amestecă 1 lingură de oţet balsamic cu 1/2 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă de muştar cu seminţe şi 1-2 linguri de apă.
Se scurge lintea din 2 conserve a 400g fiecare şi se amestecă cu dressingul, 1/2 ceapă roşie tăiată felii, 100g de spanac şi 150g roşii cherry tăiate jumătăţi.
Se împarte lintea la 4 farfurii. Se pune dovleacul deasupra, apoi se sfărâmă şi se presară 40g de brânză şi 1-2 linguri seminţe de dovleac prăjite.
Salată caldă de dovleac copt şi linte
Pofta buna!