Salată caldă de dovleac copt şi linte

Printeaza

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 4. Se amestecă 1 kg de dovleac, tăiat cuburi, cu 1 lingură ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, frunze de cimbru, sare şi piper.

Se coace 25-30 de minute sau până se frăgezeşte. Se amestecă 1 lingură de oţet balsamic cu 1/2 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă de muştar cu seminţe şi 1-2 linguri de apă.

Se scurge lintea din 2 conserve a 400g fiecare şi se amestecă cu dressingul, 1/2 ceapă roşie tăiată felii, 100g de spanac şi 150g roşii cherry tăiate jumătăţi.

Se împarte lintea la 4 farfurii. Se pune dovleacul deasupra, apoi se sfărâmă şi se presară 40g de brânză şi 1-2 linguri seminţe de dovleac prăjite.

Salată caldă de dovleac copt şi linte

Salată caldă de dovleac copt şi linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.