Salata calda de fasole cu creveti si cimbru

Printeaza

Salata calda de fasole cu creveti si cimbru din: fasole fava, creveţi mari, ulei de măs­line, oţet balsamic, cimbru, sare, piper.

 

Ingrediente:Salata_calda_de_fasole_cu_creveti_si_cimbru

  • 2 kg de fasole fava, proaspătă
  • 18 creveţi mari, decongelaţi
  • 100 ml de ulei de măs­line
  • o lingură de oţet balsamic
  • o legă­tură de cimbru de grădină
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fasolea fava de păstăi. Puneţi-o la fiert în baie de aburi timp de 30 de minute.

Intre timp, cu o foarfecă ascuţită, tăiaţi carapacea creveţilor sub abdomen, de-a lungul acestuia, şi desprindeţi-le cu grijă cozile.

Pregătiţi un sos vinegretă, într-un castron: amestecaţi un vârf de sare, unul de piper, sosul vinegretă şi uleiul (puneţi separat, într-o tigaie, două linguri din acest sos).

Tăiaţi fin jumătate din legătura de cimbru. încorporaţi-l în sosul vine­gretă şi omogenizaţi compoziţia, amestecând cu furculiţa.

Cu cinci minute înainte de a se încheia fierberea fasolei fava, puneţi uleiul la încins, în tigaie.

Prăjiţi cozile creveţilor timp de 3-4 minute, la foc mare, agitând permanent tiga­ia. Potriviţi de sare şi de piper.

Puneţi fasolea pe o tavă adâncă, stropiţi-o cu sosul vinegretă şi amestecaţi.

Aşezaţi creveţii deasupra boabelor de fasole, ornaţi cu restul de cimbru şi serviţi imediat.

 

Salata calda de fasole cu creveti si cimbru

Salata_calda_de_fasole_cu_creveti_si_cimbru

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.