Salata calda de fasole cu creveti si cimbru
PrinteazaSalata calda de fasole cu creveti si cimbru din: fasole fava, creveţi mari, ulei de măsline, oţet balsamic, cimbru, sare, piper.
- 2 kg de fasole fava, proaspătă
- 18 creveţi mari, decongelaţi
- 100 ml de ulei de măsline
- o lingură de oţet balsamic
- o legătură de cimbru de grădină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea fava de păstăi. Puneţi-o la fiert în baie de aburi timp de 30 de minute.
Intre timp, cu o foarfecă ascuţită, tăiaţi carapacea creveţilor sub abdomen, de-a lungul acestuia, şi desprindeţi-le cu grijă cozile.
Pregătiţi un sos vinegretă, într-un castron: amestecaţi un vârf de sare, unul de piper, sosul vinegretă şi uleiul (puneţi separat, într-o tigaie, două linguri din acest sos).
Tăiaţi fin jumătate din legătura de cimbru. încorporaţi-l în sosul vinegretă şi omogenizaţi compoziţia, amestecând cu furculiţa.
Cu cinci minute înainte de a se încheia fierberea fasolei fava, puneţi uleiul la încins, în tigaie.
Prăjiţi cozile creveţilor timp de 3-4 minute, la foc mare, agitând permanent tigaia. Potriviţi de sare şi de piper.
Puneţi fasolea pe o tavă adâncă, stropiţi-o cu sosul vinegretă şi amestecaţi.
Aşezaţi creveţii deasupra boabelor de fasole, ornaţi cu restul de cimbru şi serviţi imediat.
Salata calda de fasole cu creveti si cimbru
Pofta buna!