Salata calda cu halloumi, naut si lime
PrinteazaO reteta savuroasa de Salata calda cu halloumi, naut si lime din: fasole verde, naut, zeama si coaja de lime, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei copti, rosii cherry, rucola, patrunjel si branza hallomi.
- 100 g fasole verde
- 1 conserva de 400 g cu naut, scurs si clatit
- zeama si coaja rasa de la 1 lime
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat fin
- 1/2 ceapa rosie, taiata in felii subtiri
- 2 ardei copti din borcan, scursi si feliati
- 100 g rosii cherry, taiate pe jumatate
- 1 mana de rucola
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
- 140 g branza halloumi, feliata
Mod de preparare:
Fierbe fasolea în apă clocotită timp de 3 minute, până se înmoaie. Adaugă năutul în ultimul minut, pentru a-l încălzi, între timp, pregăteşte dressingul. într-un bol mare, amestecă bine zeama şi coaja de lime rasă cu 3 linguri de ulei şi ardeiul iute, apoi asezonează. Scurge fasolea şi năutul şi amestecă-le bine cu dressingul.
Toarnă apă clocotită peste ceapa roşie şi las-o deoparte 5 minute, să se înmoaie, apoi scurge-o şi clăteşte-o. Adaugă ardeii copţi, roşiile, rucola, pătrunjelul şi ceapa peste fasolea din bol. Amestecă bine, ca să se acopere toate ingredientele cu dressing, apoi împarte totul în 2 farfurii.
Incinge uleiul rămas într-o tigaie, adaugă feliile de halloumi şi prăjeşte-le câte 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc. Aşază câteva felii în fiecare farfurie.
Salata calda cu halloumi, naut si lime
Pofta buna!
pacat ca nu se vede nimic