Salată caldă cu legume şi sos
PrinteazaSalată caldă cu legume şi sos din: paste, morcovi, dovlecel, dovleac, ricotta, mustar dulce, smantana, seminte de dovleac, sare, piper, cimbru, ulei de masline, miez de nuca si alune.
- 400 g paste
- doi morcovi
- un dovlecel
- 500 g dovleac pentru placinta
- 200 g ricotta
- o lingura cu mustar dulce
- 100 ml smantana
- 50 g seminte de dovleac
- sare
- piper
- cimbru
- ulei de masline
- miez de nuca
- alune
Mod de preparare:
Branza ricotta se amestecă într-un bol împreună cu muştarul, smântână, sare, piper şi seminţele de dovleac prăjite.
Se adaugă cimbru, sare şi piper după gust, se amestecă şi se păstrează la cald.
Dovleacul de plăcintă se curăţă de coajă, se taie cubuleţe.şi se fierbe zece minute în apă cu sare.
Dovlecelul se spală, se taie cubuleţe, se sărează şi se pune la scurs într-o strecurătoare.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele potrivit de mari. Se fierb în apă cu sare zece minute, se scurg şi se pun într-un bol.
Se încing patru linguri cu ulei înr-o cratiţă, se pun morcovii şi dovlecelul, se călesc cinci minute, apoi se adaugă dovleacul de plăcintă şi se condimentează.
Se presară cimbru, se prăjesc până încep să se caramelizeze, se amestecă bine cu pastele fierte şi se servesc imediat împreună cu sosul de brânză.
La sos se mai poate adauga miez de nuca sau alune tocate marunt.
Salată caldă cu legume şi sos
Pofta buna!