Salata calda cu legume

Printeaza

Salata calda cu legume din: ardei, mazare, ceapa, morcovi, ulei, sare, piper, rozmarin, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei portocaliu
  • 400 g mazăre
  • 2 cepe roşii
  • 2 morcovi
  • 3 linguri cu ulei
  • 150 ml apă
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Taie în cuburi mari ardeii coloraţi.

Cu cât sunt de mai multe culori, cu atât mai aspectuos va fi preparatul.

Pentru un plus de dulceaţă, foloseşte ardei capia în loc de ardei gras roşu.

Taie în rondele morcovii şi ceapa, încinge într-o tigaie cele trei linguri cu ulei.

Pune toate ingredientele tăiate în tigaia cu ulei încins şi căleşte-le timp de cinci minute.

Adaugă mazărea (poţi folosi din cea congelată, care îşi păstrează prospeţimea şi culoarea verzulie după ce o fierbi), sare şi piper.

Pune o jumătate de pahar cu apă şi lasă totul la înăbuşit.

La final, presară pătrunjel tăiat mărunt şi rozmarin, dacă-ţi place şi serveşte ca atare, cât preparatul este încă uşor călduţ, sau alături de grătar de pui sau peşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata calda de legume cu rozmarin 

Salata calda de legume cu rozmarin 

Salata calda de legume cu rozmarin din: ardei, mazare, ceapa, morcovi, ulei, sare, piper, rozmarin, patrunjel. Ingrediente: 1 ardei roşu 1 ardei galben 1 ardei portocaliu 400 g mazăre 2 cepe roşii 2 morcovi 3 linguri cu ulei 150 ml apă sare piper rozmarin pătrunjel   Mod de preparare: Taie în cuburi mari ardeii coloraţi. Taie […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.