Salata calda de paste cu legume din: paste penne, dovlecei, vinete, ardei copti, rosii cherry, ceapa, usturoi, mozzarella, ulei de masline, cimbrisor, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
400 de grame de paste penne
2 dovlecei
2 vinete mici
2 ardei rosii copti, decojiti
400 de grame de rosii cherry
4 cepe
2 catei de usturoi
18 bulgari de mozzarella
100 ml de ulei de masline
1 lingura cu cimbrisor maruntit
4 frunze de busuioc
sare
piper
Mod de preparare:
Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru.
Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.
Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie.
Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5 minute, scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele.
Dupa ce le scoti si pe acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi, scurge-le si aseaza-le deoparte.
Pune din nou in tigaie toate celelalte legume. Potriveste de sare si piper, presara cu cimbrisor, acopera si lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul.
Adauga rosiile in tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.
Intre timp, pune la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurge-le.
Muta-le intr-o salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca. Adauga legumele fierte peste paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa care serveste cat este calda.
Salata de paste si surimi din: paste, surimi, lime, ardei, sare, ulei. Ingrediente: 150 g fusilli tricolore 4-5 batoane de surimi 1/2 lime 1/2 ardei gras verde 5 roşii cherry 1/2 ardei iute roşu sare ulei de măsline cu aromă de busuioc Mod de preparare: Se clocoteşte apă cu sare; se scufundă fusilli şi […]
Salata de paste cu ton si stafide din: paste, ton, stafide, telina, seminte, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste scurte 1 cutie cu ton mărunţit, în ulei 2 morcovi 1 rădăcină mică de ţelină 1 lingură stafide brune 1 lingură seminţe de floarea-soarelui 1 lingură zeamă de lămâie 1 praf de sare şi piper […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.