Salată caldă de pui cu susan

Printeaza

O reteta de salata calda de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, fulgi de porumb, seminte de susan, boia iute, oua, varza alba, salata frisee, andive, patrunjel, oregano, tarhon, otet de vin, ulei de masline, miere si piper. Fâşii de carne de pui învelite în seminţe de susan, pesmet şi fulgi de porumb aranjate peste o salată de legume cireaşă cu o vinegretă cu verdeţuri proaspete. Putină boia iute în sos va face salata un pic mai picantă.

Ingrediente:Salată caldă de pui cu susan

  • 450 g piept de pui fara piele si dezosat
  • 75 g pesmet proaspat alb
  • 50 g fulgi de porumb zdrobiti usor
  • 4 linguri seminte de susan, plus pentru ornat
  • 1 lingurita boia iute, sau dupa gust
  • 2 oua
  • 1/4 varza alba
  • 1/2 salata frisee
  • 2 andive

pentru dressing:

  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 1 lingurita oregano verde tocat
  • 1 lingura tarhon verde tocat
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita miere limpede
  • piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul Ia 200°C (poziţia 6). Se taie bucăţile de piept de pui în două pe lăţime, apoi pe lungime în fâşii. Se pun pesmetul, fulgii de porumb, susanul şi boiaua într-o pungă de plastic şi se amestecă bine. Se sparg ouăle într-o farfurie întinsă şi se bat uşor.

Se înmoaie fâşiile de carne, una câte una, în ou, apoi se introduc în punga de plastic. După ce aţi introdus câteva fâşii, scuturaţi punga pentru a le înveli bine în amestecul de pesmet cu susan. Pe măsură ce fâşiile de carne sunt învelite, se pun pe două tăvi teflonate, întinzându-le bine.

Se coc fâşiile de carne 15-20 de minute, întorcându-le o dată la mijlocul perioadei de coacere. Intre timp se pregăteşte salata. Se toacă varza fin şi se pune într-un castron mare. Se desfac frunzele de frisee şi andive şi se rup frunzele mai mari în bucăţi. Se adaugă în castron.

Se pun ingredientele pentru dressing într-un borcănel cu capac cu filet. Se agită conţinutul pentru a-1 amesteca. Se potriveşte gustul. Se toarnă dressingul peste salată şi se amestecă bine. Se împarte salata pe patru farfurii şi se aranjează fâşiile de carne în grămăjoare pe deasupra. Se ornează cu câteva seminţe de susan şi se serveşte.

Salată caldă de pui cu susan

Salată caldă de pui cu susan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.