Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătar
PrinteazaO reteta de salata calda de quinoa cu branza de gratar din: ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei, quinoa, supa de legume, patrunjel, coaja si zeama de lamaie, zahar si branza halloumi.
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa mica rosie, taiata felii
- 1 ardei mare copt, taiat in felii groase
- 200 g de quinoa
- 500 ml supa de legume
- 1 mana mica de patrunjel, tocata grosier
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- un varf mare de cutit de zahar
- 250 g branza halloumi, taiata in sase felii
Mod de preparare:
Se încinge o lingură de ulei într-o cratiţă de dimensiuni medii. Se călesc ceapa şi ardeiul câteva minute, apoi se adaugă quinoa şi se mai ţine pe foc trei minute. Se toarnă supa, se acoperă şi se scade focul.
Se lasă la fiert uşor 15 minute sau până se înmoaie, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de pătrunjel. Se amestecă.
Intre timp, se încinge o tigaie-grătar. Se amestecă zeama şi coaja rasă de lămâie cu pătrunjelul şi cu uleiul rămas, zahărul şi un pic de sare. Se prăjeşte brânza pe ambele părţi, până devine aurie şi crocantă.
Se serveşte salata cu brânza coaptă. Se toarnă deasupra dressingul.
Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătar
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete quinoa