Salată caldă de somon şi cartofi
PrinteazaO reteta de salata calda de somon si cartofi din: somon, cartofi albi, fasole verde, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ierburi aromatice, boabe de piper rosu, boabe de piper alb si sare.
- 450 g somon proaspăt
- 3 cartofi albi
- 150 g fasole verde
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lămâie (zeama)
- ierburi aromatice mixte (hasmaţuchi, cimbru, rozmarin)
- 10 boabe piper roşu
- 10 boabe piper alb
- sare
Mod de preparare:
Pune cartofii întregi, cu coajă, într-o oală cu apă rece şi cu 1 linguriţă de sare şi fierbe-i. Curăţă somonul de oase şi taie-l felii subţiri, pe oblic, obţinând bucăţi destul de late.
Prepară o vinegretă din zeama de lămâie, un praf de sare, uleiul de măsline şi ierburi aromatice tocate, după gust. Toarnă jumătate din această emulsie pe fundul unei tăvi acoperite cu folie alimentară şi aşază bucăţile de somon. Toarnă restul de emulsie şi presară boabele de piper.
Acoperă totul cu folie alimentară şi pune peştele în frigider, lăsându-l la marinat cel puţin 30 de minute.
Rupe capetele păstăilor de fasole. Pune-le într-o oală cu apă clocotită cu sare şi fierbe-le al dente (aproximativ 6 minute), apoi scurge-le. Curăţă cartofii cât sunt calzi şi taie-i rondele groase.
Aşază rondelele de cartofi pe un platou, pune deasupra feliile de somon scurse de marinată şi aranjează fasolea în jurul lor. Căldura degajată de cartofi va finaliza prepararea somonului deja marinat în vinegretă cu zeamă de lămâie.
Salată caldă de somon şi cartofi
Pofta buna!