Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădure
PrinteazaO reteta de salata calda cu sparanghel, bacon, ou de rata si alune de padure din: bacon, oua de rata, sparanghel, alune de padure, ulei de masline, ulei de rapita, otet de mere si mustar.
- 6 felii de bacon sau de costita afumata, fara os
- 3 oua de rata (sau 5 oua mari de gaina)
- 500 g sparanghel
- 50 g alune de padure, coapte si zdrobite
pentru dressing:
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri ulei de rapita
- 1 lingura otet de mere
- 2 linguri de mustar frantuzesc fin
Mod de preparare:
Se încinge grilul la treapta cea mai înaltă şi se coace baconul cinci minute, până devine crocant. Se taie bucăţele cu foarfecele, apoi se lasă deoparte. Se pun ouăle în apă clocotită şi se fierb opt minute (cinci minute pentru ouăle de găină), apoi se scurg şi se răstoarnă într-un vas cu apă şi cuburi de gheaţă, ca să se răcească foarte repede.
Se amestecă toate ingredientele pentru dressing şi se asezonează. Se rupe partea lemnoasă a sparanghelului (se va desprinde exact în locul unde tulpina devine fragedă). Chiar înainte de servire, se pun alunele şi baconul în cuptorul călduţ. Se taie ouăle pe jumătate şi se asezonează.
Se aduce la punctul de fierbere o oală cu apă şi sare. Se fierbe sparanghelul cinci minute, până se înmoaie un pic. Se scurge, apoi se pune pe farfurii. Se adaugă jumătăţile de ou, se presară alunele şi baconul, apoi se stropesc în zig-zag cu dressingul.
Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădure
Pofta buna!