Salată caldă
PrinteazaO reteta de salata calda din: morcovi, ciuperci, mazare, cartofi, oua, ceapa, ghimbir, usturoi, rosii, ardei iute, menta, cuisoare, cardamom, scortisoara, foi de dafin, caju, curcuma, unt ghee, sare si oua fierte.
- 100 g morcovi
- 130 g ciuperci
- 100 g mazăre
- 50 g cartofi
- 3 ouă
- 1 ceapă
- 1 bucată de ghimbir
- 5 căţei de usturoi
- 2 roşii
- 1 ardei iute verde proaspăt
- 1 legătură de mentă proaspătă
- 5 cuişoare
- 3 seminţe de cardamom
- 1/2 baton scorţişoară
- 50 g caju
- 2 foi de dafin
- 25 g stafide
- 1 linguriţă curcuma
- 4 linguri unt ghee
- sare
pentru decor:
- ouă fierte tari
Mod de preparare:
Pasează în blender ghimbirul, ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Taie bucăţi mari restul legumelor. Fierbe ouăle 4 minute, încălzeşte untul ghee într-o cratiţă şi pune nucile caju, stafidele, foile de dafin, cardamomul, cuişoarele şi scorţişoara. Când nucile caju încep să se rumenească, ia cratiţa de pe foc şi scurge grăsimea într-o altă cratiţă.
Adaugă pasta de condimente pregătită la început, câteva linguri cu apă, curcuma şi legumele, apoi amestecă-le bine. Toarnă apă, sărează după gust şi lasă-le să fiarbă circa 20 de minute. Adaugă apoi ouăle curăţate de coajă, tăiate jumătăţi.
Presară amestecul de stafide şi nuci caju, precum şi frunzele de mentă întregi. Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă totul să fiarbă încă 5 minute. Serveşte preparatul fierbinte, decorat cu sferturi de ou fiert.
Salată caldă
Pofta buna!