Salată călită cu migdale
PrinteazaSalată călită cu migdale din: apa, migdale, ceapa verde, telina, castravete, rosii, salata verde, untisor, coriandru, suc de lamaie, zahar, orez, sare si piper.
- 20 ml apa
- 85 g migdale oparite
- 4 cepe verzi tocate
- 1 castravete feliat
- 3 telini, taiate betisoare
- 250 g rosii taiate in sfert
- 2 salate verzi tocate
- 30 g untisor
- 30 g coriandru proaspat
- 1/2 lamaie, doar sucul
- 1/2 lingura zahar
- orez fiert sau paine prajita, pentru servire
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge wok-ul şi căleşte migdalele în 20ml apa, 2-3 minute, până devin aurii. Lasă-le la uscat pe hârtie de copt şi taie-le uşor.Pune restul de ulei în tigaie şi aşteaptă să se încingă. Adaugă cepele, castravetele, ţelina şi roşiile şi căleşte-le timp de 2 minute.
Ia de pe foc, pune restul ingredientelor şi amestecă-le. Asezonează cu sare şi piper.Pune totul pe farfurii cu o lingură şi decorează cu migdalele prăjite. Toarnă sucul din tigaie peste salată şi serveşte cu orez fiert sau pâine prăjită.
Salată călită cu migdale
Pofta buna!
Foarte tare salata asta
Salata calita, n-am auzit pana acum de asa ceva