Salata cu capere
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de capere, rosii, ceapa verde, masline, boia iute, otet de mere, telina, usturoi, ulei de masline, oregano, sare, piper.
- 4 roşii
- 2 linguri capere murate
- 1 legătură ceapă verde
- 10 măsline
- 1 linguriţă boia iute
- 2 linguri oţet de mere
- 1 ţelină mică
- 1 căţel usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile se scufundă rapid în apă clocotită, se scot, se trec printr-un jet de apă rece, apoi se decojesc. Se taie cubuleţe şi se pun într-un castron mare. Ţelina, tăiată felioare sau bastonaşe, se adaugă la roşii.
La fel şi ceapa, tăiată rondele. Se face un sos din: oţet, boia, oregano, usturoi, sare şi piper. Se presează cu o lingură de lemn caperele, se adaugă împreună cu măslinele în castron peste roşii, ţelină şi ceapă.
Se toarnă sosul peste legume şi se amestecă bine. Salata de capere se poate asocia şi cu peşte sau preparate din ouă.
Pofta buna!