Salata Caprese cu taitei shirataki
PrinteazaO reteta de salata caprese cu taitei shirataki din: asparagus, taitei shirataki, rosii, mazare, mozzarella, busuioc, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Este o nouă abordare a unei salate tipic italieneşti.
- 500 g asparagus, tăiat în felii subţiri, pe lungime (cu un instrument special pentru curăţarea/decojirea legumelor)
- 200 g tăieţei shirataki, clătiţi şi scurşi
- 3 roşii mari, tocate
- 1/2 cană mazăre fiartă
- 1 cană mozzarella cubuleţe
- 1/4 cană busuioc proaspăt
- sucul de la o lămîie
- 1/3 cană ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare:
Pune asparagusul ta fiert între 3 şi 5 minute în apă sărată. Scoate-l cu o lingură cu găuri, apoi clăteşte-l cu apă rece şi scurge-l.
Pune tăieţeii într-o oală cu apă fierbînd. Lasă-i nu mai mult de jumătate de minut, numai cît să se încălzească. Scurge tăieţeii şi pune-i într-un castron mare.
Adaugă asparagusul şi restul ingredientelor: roşiile, mazărea, mozzarella, busuiocul, sucul de lămîie, uleiul de masline, sare si piperul si amesteca-le bine.
Salata Caprese cu taitei shirataki
Poftă bună!