Salata Caprese cu taitei shirataki

Printeaza

O reteta de salata caprese cu taitei shirataki din: asparagus, taitei shirataki, rosii, mazare, mozzarella, busuioc, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Este o nouă abordare a unei salate tipic italieneşti.

Ingrediente:Salata Caprese cu taitei shirataki

  • 500 g asparagus, tăiat în felii subţiri, pe lungime (cu un instrument special pentru curăţarea/decojirea legumelor)
  • 200 g tăieţei shirataki, clătiţi şi scurşi
  • 3 roşii mari, tocate
  • 1/2 cană mazăre fiartă
  • 1 cană mozzarella cubuleţe
  • 1/4 cană busuioc proaspăt
  • sucul de la o lămîie
  • 1/3 cană ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper proaspăt măcinat, după gust

 

Mod de preparare:

Pune asparagusul ta fiert între 3 şi 5 minute în apă sărată. Scoate-l cu o lingură cu găuri, apoi clăteşte-l cu apă rece şi scurge-l.

Pune tăieţeii într-o oală cu apă fierbînd. Lasă-i nu mai mult de jumătate de minut, numai cît să se încălzească. Scurge tăieţeii şi pune-i într-un castron mare.

Adaugă asparagusul şi restul ingredientelor: roşiile, mazărea, mozzarella, busuiocul, sucul de lămîie, uleiul de masline, sare si piperul si amesteca-le bine.

Salata Caprese cu taitei shirataki

Salata Caprese cu taitei shirataki

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.