Salata de caracatita si sparanghel alb
PrinteazaO reteta de salata de caracatita si sparanghel alb din: caracatita, sparanghel alb, lamaie, busuioc, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 1 caracatiţă de dimensiuni potrivite, gata curăţată
- 300 g sparanghel alb
- 1 lămâie netratată
- 1 legătură de busuioc
- 2 linguri de oţet de vin alb
- 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
Bateţi uşor caracatiţa cu ciocanul de carne aşa încât să devină mai moale. Puneţi-o la fiert cu capac în apă clocotită cu sare, timp de 1 oră, până se frăgezeşte. Stingeţi focul şi lăsaţi-o să se răcorească în apa în care a fiert.
Curăţaţi sparanghelul tăindu-i cotorul. Clătiţi-l sub un jet de apă rece şi legaţi-l mănunchi cu fir alimentar, apoi puneţi-l în apă clocotită cu sare într-o cratiţă înaltă, astfel încât vârfurile să se facă la aburi; fierbeţi 15 minute.
Spălaţi lămâia, tăiaţi-o mai întâi în sferturi, apoi felii subţiri. Scoateţi caracatiţa de-acum răcită şi, pe un tocător, tăiaţi-o bucăţele de dimensiuni egale.
Amestecaţi pe un platou încăpător caracatiţa, sparanghelul cubuleţe, felioarele de lămâie şi frunzele de busuioc întregi şi bine spălate. înainte de a servi, asezonaţi salata cu o emulsie preparată din oţet, ulei extravirgin de măsline, puţină sare şi piper negru măcinat.
Salata de caracatita si sparanghel alb
Pofta buna!