Salata de carnaciori

Printeaza

Salata de carnaciori

Ingrediente:

  • 75 g carnati
  • 75 g branza emmentaler
  • 1 castravete
  • 1/2 ceapa
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 1/2 lingurita mustar dulce, cu seminte
  • sare,
  • piper
  • 3 lingurite ulei de floarea-soarelui sau de rapita
  • frunze de salata
  • 3-4 ridichi
  • 1 castravete mic
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Salata de carnaciori: Curatati carnaciorii de coaja, faramitati sau radeti branza, taiati castravetele pe lung, apoi taiati totul fasii.

Pentru sosul marinat, curatati ceapa si tocati-o marunt. Amestecati-o cu otet, mustar, sare si piper.

La final, adaugati uleiul si bateti totul bine pana cand ingredientele au fost bine incorporate.

Amestecati ingre­dientele pentru salata cu dressingul mai sus preparat, acoperiti-le cu o folie alimentara si lasati totul la frigider circa 1 ora.

Intre timp pregatiti frunzele de salata, spalati-le, uscati-le si tapetati cu ele o farfurie.

Pregatiti ridichile, eventual, lasati deoparte putine frunze de ceapa.

Condimentati inca o data salata de carnaciori si rasturnati-o peste frunzele de salata.

Ornati-o cu ridichile, castravetele mic si patrunjelul.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.