Salata cu carne si ardei iute
PrinteazaSalata cu carne si ardei iute din: salata verde, carne macra de porc, ulei, ardei iute, ketchup iute, lamaie verde, sos de soia, ceapa rosie, coriandru, frunze de spanac, alune, sare, piper.
- 1 salata verde
- 500 g carne macra de porc
- 1 lingura ulei
- 1 ardei iute mica 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 lingurita ketchup iute
- 1 lamaie verde
- 1 lingurita sos de soia
- 1/2 ceapa rosie mica
- 1 varf de cutit de coriandru
- 25-30 frunze de baby spanac
- 40 g alune
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Tai carnea in cuburi si o treci prin masina de tocat. Incingi uleiul intr-un wok si nabusi carnea, amestecand mereu ca sa desfaci gramajoarele care se formeaza si turnant cate putina apa.
Cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugi ketchupul, ardeiul fin tocat, ceapa taiata solzisori, piper si sare dupa gust.
Lasi carnea sa se raceasca timp de aproximativ 15 minute.
Pentru dressing, amesteci zeama si coaja rasa de lamaie verde cu pudra de coriandru si sosul de soia.
Stropesti carnea cu acest dressing si o amesteci impreuna cu frunzele de baby spanac.
Speli frunzele de salata, le lasi sa se scurga si le rupi in fasii inguste.
Le amesteci cu restul ingredientelor si servesti salata imediat, presarata cu alune macinate.
Salata cu carne si ardei iute
Pofta buna!