Salată cu carne de crab
PrinteazaO reteta de salata cu carne de crab din: paine, ou, lapte, carne de crab, rosii cherry, morcovi, dovlecei, ulei de masline, patrunjel, zeama de lamaie, patrunjel, sare si piper.
- 4 felii de pâine pentru tartine
- 1 ou
- 1 lingură lapte
- 200 g carne de crab conservată în suc propriu
- 4 roşii cherry
- 2 morcovi noi
- 2 dovlecei mici
- ulei de măsline extravirgin
pentru dressing:
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/2 lămâie (zeama)
- sare şi piper
pentru decor:
- pătrunjel
Mod de preparare:
Spala roşiile, morcovii şi dovleceii. Scurge lichidul din conserva de crab şi spală carnea cu apă rece. Taie roşiile sferturi, morcovii fâşii subţiri şi toacă pătrunjelul.
Îndepărtează capetele dovleceilor şi taie-i rondele foarte subţiri cu răzătoarea sau cu un cuţit foarte bine ascuţit.
Amestecă toate ingredientele într-un castron şi asezonează-le cu ulei, sare, piper, după gust, pătrunjelul şi zeama de lămâie. Decupează 4 discuri din feliile de pâine. Bate oul într-un castronel, adaugă laptele şi un praf de sare şi omogenizează.
Trece discurile de pâine prin această compoziţie şi prăjeşte-le pe ambele părţi într-o tigaie neaderentă unsă cu puţin ulei.
Aşază rondelele de pâine pe farfurii şi aranjează salata deasupra, ajutându-te de un inel metalic (foto 4). Decorează cu frunzuliţe de pătrunjel şi serveşte.
Salată cu carne de crab
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata cu carne de crab