Salata cu carne de pasare
PrinteazaO reteta de salata cu carne de pasare din: piept de pui, grepfrut roz, morcovi, zucchini, iaurt, praf de curry, coriandru, chimen, cimbru, sare, zeama de lamaie si salata asortata.
- 800 g piept de pui fript la grill, fara piele si oase
- 4 grepfruturi roz
- 6 morcovi
- 4 dovlecei mici (zucchini)
- 600 g iaurt slab (1,5% grasime)
- praf de curry
- coriandru macinat
- chimen macinat
- cimbru faramitat
- sare
- 3 lingurite zeama de lamaie
- 200 g salata asortata
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie cuburi. Se decojesc grepfruturile, se desfac feliile de pieliţa albă cu grijă şi se taie feliuţele în romburi. Morcovii şi dovleceii se răzuiesc (nu prea mărunt).
Iaurtul se amestecă cu praful de curry. coriandrul măcinat, cu chimenul, cu cimbrul şi cu sarea. La urmă se adaugă zeama de lămâie. Romburile de grepfrut, morcovul, dovlecelul se pun într-un castron şi se amestecă cu sosul marinat.
Salata asortată se aşază pe un platou mare. Mixtura din grepfrut şi legume se pune peste salată. Cuburile de piept de pui se aranjează peste compoziţie.
Salata cu carne de pasare
Pofta buna!