Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan

Printeaza

O reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci, cartofi, ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc, ghimbir, mustar cu boabe, otet de vin alb, ulei de masline, ulei de alune si piper.

Ingrediente:Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan

  • 55 g nuci pecan
  • 900 g cartofi noi cu coaja rasa
  • 115 g ridichi rosii taiate in sferturi
  • 2 pere
  • 1 frunza de salata lunguiata
  • 100 g nasturel curatat de coditele mai tari
  • 350 g friptura din muschi de porc curatata de grasime si taiata in fasii subtiri

Pentru dressing:

  • 1 bucata de 2,5 cm ghimbir curatat de coaja
  • 2 lingurite mustar cu boabe
  • 2 lingurite otet de vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite ulei de alune
  • piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Se incinge o tigaie si se prajesc nucile pecan la foc potrivit 6-7 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari. Se da deoparte. Se fierb cartofii intr-o oala cu apa clocotita, aproximativ 15 minute sau pana se inmoaie. Se scurg. Cand s-au racit suficient se taie in sferturi. Se pun intr-un castron.

Pentru a prepara dressingul, se pune ghimbirul intr-un mojar si se piseaza ca sa-si lase zeama (se va repeta de cateva ori). Sunt necesare 2 lingurite de zeama de ghimbir. Se pun zeama de ghimbir, mustarul, otetul, uleiul de masline si cel de alune si piper dupa gust intr-un borcan cu capac cu filet. Se agita bine. Se toarna aproximativ o treime din dressing peste cartofii calzi si se amesteca cu grija. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se amesteca in alt castron ridichile cu jumatate din restul de dressing, pentru ca acestea sa nu se innegreasca. Se taie perele in doua pe lungime si se curata de cotoare, apoi se taie felii lungi. Se amesteca perele cu ridichile.

Se aranjeaza frunzele de salata si de nasturel intr-un castron nu foarte inalt. Se adauga ridichile si perele peste cartofi si se amesteca cu grija. Se fac gramajoare peste frunzele de salata si se aranjeaza feliile de carne de porc pe deasupra.

Se amesteca nucile pecan prajite in restul de dressing si se presara peste salata. Se serveste imediat.

Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan

Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.