Salata cu carne de pui si sfecla rosie
PrinteazaSalata cu carne de pui si sfecla rosie din: struguri albi, sfecla rosie, piept de pui, oua, iaurt, ulei, zeama de lamaie, hrean, sare, patrunjel.
- 300 g struguri albi
- 2 sfecle rosii de dimensiune medie
- 1 piept de pui dezosat si fara piele
- 2 oua
- 4 linguri iaurt
- 2 linguri ulei
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingurita hrean ras
- sare
- piper
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Speli sfecla şi o coci în cuptor, până când scobitoarea pătrunde uşor. După ce s-a răcit, o decojeşti şi o tai în felii subţiri. Tai pieptul de pui în felii subţiri, pe care le condimentezi şi le frigi pe ambele părţi.
Tai carnea friptă în fâşii, pe care le presari cu sare. Fierbi ouăle tari.
Amesteci un gălbenuş fiert cu iaurtul, hreanul, uleiul, zeama de lămâie şi sare şi piper după gust. Intr-un bol, aşezi în straturi feliile de sfeclă, boabele de struguri şi feliile de pui.
Le stropeşti cu dressingul şi pui deasupra hreanul, oul şi albuşul rămase, tocate mărunt. Decorezi cu frunze de pătrunjel fin tăiate.
Salata cu carne de pui si sfecla rosie
Pofta buna!