Salată cu carne de raţă şi sirop de arţar
PrinteazaSe încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pune o tavă mică antiaderentă în cuptor şi se lasă la încălzit câteva minute. Se crestează cu un cuţit pielea de pe 2 piepţi de raţă şi se condimentează bine cu sare şi piper, apoi se aşază în tavă, cu pielea în jos, şi se prăjesc 10 minute până ce pielea este aurie şi crocantă, iar grăsimea s-a scurs.
Intre timp, se amestecă 2 linguri sirop de arţar cu 1 căţel de usturoi strivit şi 1 lingură pastă de ardei iute. Se scurge grăsimea din tigaie, se întoarce carnea cu pielea în sus, apoi se mai prăjeşte 5 minute, turnând cu lingura sosul iute peste carne, o dată sau de două ori, până ce aceasta devine lipicioasă şi lucioasă şi a prins o culoare roz.
Se lasă să se odihnească 5 minute. Se împarte 1 pungă de frunze de salată şi 200 g de ridichi feliate la două farfurii. Se taie raţa felii, pe oblic, şi se aşază deasupra salatei.
Se mai amestecă 1 lingură sirop de arţar şi 1 lingură oţet de sherry cu sucurile din tavă, apoi se stropeşte salata cu acest amestec, se adaugă sare şi piper şi se serveşte.
Salată cu carne de raţă şi sirop de arţar
Pofta buna!