Salata cu carpaccio
PrinteazaSalata cu carpaccio din: sfecla rosie, varza alba, salata verde, mozzarella, capaccio de vita, capere, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, oregano, nuci, migdale, masline.
Ingrediente:
- o sfeclă roşie
- 3 frunze de varză albă
- o salată verde
- 300 g biluţe de mozzarella
- 300 g carpaccio de vită
- 20 g capere
- 3 cepe verzi
- 125 ml ulei de măsline
- 100 ml suc de lămâie
- sare
- piper
- oregano
- nuci
- migdale
- măsline
Mod de preparare:
Sfecla se curăţă de coajă, se spală, se scurge şi se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici.
Varza se spală, se taie fâşii subţiri sau se rupe în bucăţele, iar salata verde se rupe fâşii.
Cepele se curăţă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pun într-un bol împreună cu varza şi sfecla.
Se adaugă caperele desărate în prealabil cu 30 de minute înainte. Intr-un bol separat se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, sare, piper şi oregano după gust.
Biluţele de mozzarella se pun în bolul cu salată, se toarnă jumătate din vinegretă şi se amestecă.
Se pune salata în boluri sau farfurii, se aşază din loc în loc carpaccio, se toarnă restul de vinegretă şi se serveşte imediat.
Salata cu carpaccio
Pofta buna!