Salata de cartofi cu avocado si creson

Printeaza

Salata de cartofi cu avocado si creson din: avocado, cartofi noi, creson, ulei de măsline, suc de lamaie, sare, piper negru.

Ingrediente:

  • 1 avocado mare, bine copt
  • 700 g cartofi noi curăţaţi
  • 3 legături de creson, spălate
  • ulei de măsline
  • sucul de la 1-2 lămâi
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

 

 

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii noi în apă clocotită cu sare până se înmoaie, apoi scurgeţi-i. Tăiaţi fructul de avocado în jumătate şi scoateţi sâmburele.

Decojiţi-l şi tăiaţi-l pe lung, în felii sau în bucăţi groase (cum vă place mai mult), şi puneţi-l într-un castron.  Tăiaţi cartofii mai măricei în jumătate. Dacă sunt mici, lăsaţi-i întregi. Puneţi-i în vas.

Adăugaţi deasupra cresonul, apoi câteva linguri bune de ulei de măsline şi suc de lămâie după gust. Asezonaţi şi amestecaţi.

Serviţi pe o farfurie mare, presărând deasupra frunzuliţele de creson rămase. Este fenomenală cu pui, peşte sau, pur şi simplu, ca salată, mai ales în timpul verii.

Salata de cartofi cu avocado si creson

Salata_de_cartofi_cu_avocado_si_creson

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.