Salată de cartofi cu capere

Printeaza

O reteta de salata de cartofi cu capere din: cartofi, capere in otet, oua, ardei grasi in otet, ansoa, telina, busuioc, patrunjel, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salată de cartofi cu capere

  • 500 g cartofi
  • 30 g capere in otet
  • 2 oua
  • 2 ardei grasi in otet
  • 4 ansoa conservate in sare
  • 1 tulpina de telina
  • 1 legatura de busuioc
  • cateva fire de busuioc si de patrunjel pentru ornat
  • otet
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

 

Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i într-o oală în multă apă cu sare, scurgeţi-i, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i rondele. Puneţi-i într-un castron şi lăsaţi-i deoparte. Fierbeţi cele două ouă, curăţaţi-le de coajă, tocaţi-le şi puneţi-le într-un castronel.

Apoi spălaţi şi curăţaţi ţelina şi legătura de busuioc, curăţaţi bucăţile de anşoa şi to­caţi-le mărunt. Tocaţi şi caperele, ardeiul gras, castravetele, ţelina şi busuiocul. Apoi puneţi-le pe toate în castronelul cu ouăle. Stropiţi cu un fir de ulei, adăugaţi o picătură de oţet, potriviţi de sare şi de piper şi bateţi totul până obţineţi o compo­ziţie omogenă.

Turnaţi peste cartofi sosul şi aduceţi la masă în farfurii individuale, ornate cu pă­trunjel şi busuioc bine spălat.

Salată de cartofi cu capere

Salată de cartofi cu capere

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.