Salată de cartofi cu capere
PrinteazaO reteta de salata de cartofi cu capere din: cartofi, capere in otet, oua, ardei grasi in otet, ansoa, telina, busuioc, patrunjel, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 500 g cartofi
- 30 g capere in otet
- 2 oua
- 2 ardei grasi in otet
- 4 ansoa conservate in sare
- 1 tulpina de telina
- 1 legatura de busuioc
- cateva fire de busuioc si de patrunjel pentru ornat
- otet
- ulei extravirgin de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i într-o oală în multă apă cu sare, scurgeţi-i, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i rondele. Puneţi-i într-un castron şi lăsaţi-i deoparte. Fierbeţi cele două ouă, curăţaţi-le de coajă, tocaţi-le şi puneţi-le într-un castronel.
Apoi spălaţi şi curăţaţi ţelina şi legătura de busuioc, curăţaţi bucăţile de anşoa şi tocaţi-le mărunt. Tocaţi şi caperele, ardeiul gras, castravetele, ţelina şi busuiocul. Apoi puneţi-le pe toate în castronelul cu ouăle. Stropiţi cu un fir de ulei, adăugaţi o picătură de oţet, potriviţi de sare şi de piper şi bateţi totul până obţineţi o compoziţie omogenă.
Turnaţi peste cartofi sosul şi aduceţi la masă în farfurii individuale, ornate cu pătrunjel şi busuioc bine spălat.
Salată de cartofi cu capere
Pofta buna!