Salata de cartofi cu ceapa rosie si muraturi

Printeaza

Salata de cartofi cu ceapa rosie si muraturi din: cartofi roşii noi, ceapă roşie, oţet din vin alb, smântână, maioneză, muştar Dijon, ţelină Apio, castravete murat, mărar.

 

Ingrediente:

  • 1,25kg de cartofi roşii noi
  • 1 ceapă roşie mare, tăiată în jumătăţi, apoi în semiluni
  • 100 ml oţet din vin alb
  • 150 ml de smântână
  • 3 linguri de maioneză
  • 1 lingură de muştar Dijon
  • 2 tulpini de ţelină Apio, tocate fin
  • 1 castravete murat, tocat fin
  • 1 lingură de mărar, tocat

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o cratiţă cu apă rece şi sărată, apoi dă-iîn clocot.

Lasă-i să fiarbă la foc mic timp de 15 minute sau până când sunt fragezi şi un cuţit intră în ei cu uşurinţă, între timp, amestecă ceapa şi oţetul într-un bol, acoperă-l şi lasă-l deoparte.

Scurge cartofii şi pune-i din nou în cratiţă, apoi lasă-i timp de 5 minute să se usuce.

Taie-i în bucăţi de mărimea unei înghiţituri, transferă-i în bolul cu ceapă şi oţet, apoi adaugă sare după gust şi amestecă bine. Acoperă bolul şi lasă-l la frigider până când cartofii s-au răcit.

Combină smântână, maioneza şi muştarul, apoi adaugă cartofii reci, telina, castravetele murat şi mărarul.

Amestecă totul cu ajutorul unei spatule până la omogenizare, având grijă să nu zdrobeşti cartofii.

Asezonează după gust, apoi lasă salata la frigider timp de cel puţin o oră, înainte de a o servi.

 

Salata de cartofi cu ceapa rosie si muraturi

Salata_de_cartofi_cu_ceapa_rosie_si_muraturi

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.