Salata de cartofi cu ceapa rosie si muraturi
PrinteazaSalata de cartofi cu ceapa rosie si muraturi din: cartofi roşii noi, ceapă roşie, oţet din vin alb, smântână, maioneză, muştar Dijon, ţelină Apio, castravete murat, mărar.
Ingrediente:
- 1,25kg de cartofi roşii noi
- 1 ceapă roşie mare, tăiată în jumătăţi, apoi în semiluni
- 100 ml oţet din vin alb
- 150 ml de smântână
- 3 linguri de maioneză
- 1 lingură de muştar Dijon
- 2 tulpini de ţelină Apio, tocate fin
- 1 castravete murat, tocat fin
- 1 lingură de mărar, tocat
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o cratiţă cu apă rece şi sărată, apoi dă-iîn clocot.
Lasă-i să fiarbă la foc mic timp de 15 minute sau până când sunt fragezi şi un cuţit intră în ei cu uşurinţă, între timp, amestecă ceapa şi oţetul într-un bol, acoperă-l şi lasă-l deoparte.
Scurge cartofii şi pune-i din nou în cratiţă, apoi lasă-i timp de 5 minute să se usuce.
Taie-i în bucăţi de mărimea unei înghiţituri, transferă-i în bolul cu ceapă şi oţet, apoi adaugă sare după gust şi amestecă bine. Acoperă bolul şi lasă-l la frigider până când cartofii s-au răcit.
Combină smântână, maioneza şi muştarul, apoi adaugă cartofii reci, telina, castravetele murat şi mărarul.
Amestecă totul cu ajutorul unei spatule până la omogenizare, având grijă să nu zdrobeşti cartofii.
Asezonează după gust, apoi lasă salata la frigider timp de cel puţin o oră, înainte de a o servi.
Salata de cartofi cu ceapa rosie si muraturi
Pofta buna!