Salata de cartofi cu ceapa rosie si sos de hrean
PrinteazaSalata de cartofi cu ceapa rosie si sos de hrean din: cartofi, ceapa verde, ardei gras, masline verzi, uleid e masline, zahar, patrunjel, sare, piper, hrean.
- 2 cartofi de dimensiune mijlocie
- 2 fire ceapa verde sau 1 ceapa rosie mica
- 1 ardei rgas rosu
- 10 masline verzi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar de trestie sau miere
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri hrean ras
- 125 g iaurt
- 1-2 lingurite otet de mere
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, pentru 20 de minute, la foc mediu.
Scurgi cartofii fierţi, iar când s-au mai răcit, îi decojeşti, îi tai în cuburi şi îi stropeşti cu 2 linguri ulei de măsline.
Ii pui în vasul cu capac în care vei transporta salata.
Dacă foloseşti ceapă roşie, o tai mărunt şi o laşi să se marineze până a doua zi, în oţet diluat cu o cantitate egală de apă.
Pentru dressing, amesteci iaurtul cu zahărul până se dizolvă, după care pui hreanul ras şi 1-2 linguriţe cu oţet.
Pui dressingul în frigider, într-un borcan.
A doua zi, cureţi, speli şi tai în fâşii ardeiul, iar ceapa verde în rondele. Dacă ai folosit ceapă roşie, o scurgi bine.
Amesteci într-un castron cartofii, măslinele, ardeii, ceapa, pătrunjelul fin tocat şi dressingul de hrean.
Consumi salata imediat sau după ce ai răcit-o circa 1/2 oră.
Salata de cartofi cu ceapa rosie si sos de hrean
Pofta buna!