Crostini cu Miere și Pecorino din: bagheta, branza pecorino romano, miere, ulei. Pentru momentele când căutăm un aperitiv simplu, dar sofisticat, crostini se prezintă ca soluția ideală. Combinația dintre dulceața mierii și savoarea intensă a brânzei Pecorino Romano creează un echilibru gustativ remarcabil, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară de neuitat. Această rețetă ușor de […]
Salata de cartofi cu ceapa si sos de mustar
PrinteazaSalata de cartofi cu ceapa si sos de mustar din: cartofi, ceapa, ulei, mustar, otet, salata verde, oua, masline, sare, busuioc, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 cepe mijlocii
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu mustar picant
- 2 linguri cu otet
- 1 salata verde tanara
- 2 oua fierte
- 6-10 masline
- sare
- busuioc
- 3-4 tije de patrunjel
Mod de preparare:
Salata de cartofi cu ceapa si sos de mustar: Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert în apă caldă cât să-i acopere. Fierbeţi-i la foc mic, cu vasul acoperit, iar după 30 min scurgeţi apa, lăsaţi să se răcească 5 min cu vasul pus în apă rece.
Curăţaţi cartofii şi-i tăiaţi felii, strângeţi-i în castron adânc, stropiţi cu puţin ulei cât sunt calzi. Săraţi uşor.
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa rondele, amestecaţi cu salata verde spălată şi tăiată fâşii, cu măslinele fără smâburi, cu busuiocul tocat şi puneţi amestecul peste cartofi.
Faceţi un sos din muştar, ulei, oţet, un gălbenuş fărâmat cu furculiţa şi puţină sare.
Amestecaţi bine, turnaţi sosul peste cartofi, omogenizaţi folosind o furculiţă inox şi neteziţi salata cu lama cuţitului.
Decoraţi cu felii de ou şi albuş, iar deasupra puneţi tijele de pătrunjel spălate şi ucate în şerveţele. Lăsaţi o oră la rece.
Serviţi ca aperitiv, fără pâine.
Pofta buna!