Salată de cartofi şi ceapă
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa verde, unt, castraveciori, smantana, suc de lamaie, ceapa rosie, piper, sare, menta si patrunjel.
- 800 g cartofi mici
- 8 cepe verzi mici
- 20 g unt
- 4 castraveciori
- 100 g smântână
- 4 linguri de suc de lămâie
- 1 ceapă roşie
- piper
- sare
- 3 crenguţe de mentă
- 2 linguri de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se atie cartofii in felii de 1 cm grosime, se pun in apa rece si se fierb 10 minute. Se scurg. Castraveciorii se taie felii si se amesteca cu cartofii si cu ceapa rosie, taiata felii.
Se taie ceaqpa spalata in bucati si se insira pe bete de frigarui. Se incalzeste untul intr-o tigaie si se caleste ceapa, care se va rumeni pe o parte si pe alta.
Se amesteca smantana cu o parte din sucul de lamaie, se adauga frunzele de menta tocate, patrunjelul si se obtine un sos, care se asezonaeaza cu sare si piper.
Se imparte salata de cartofi in boluri, se toarna sosul si se presara patrunjelul verde. Se stropesc cepele de pe betele de frigarui cu restul de suc de lamaie si se servesc cu salata de cartofi.
Salată de cartofi şi ceapă
Pofta buna!