Salata de cartofi dulci si porumb
PrinteazaSalata de cartofi dulci si porumb din: cartofi dulci, ulei, porumb, lamaie, avocado.
- 1,25 kg cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mari
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 4 ştiuleţi de porumb
- 2 bucăţi avocado
- zeamă de lămâie – după gust
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/180 C cu ventilator. Aşază cartofii în tava de friptură, stropeşte cu ulei şi amestecă pentru a se unge uniform.
Presară sare şi piper negru măcinat şi dă la cuptor 35 minute sau până când se pătrund.
Răzuieşte cu cuţitul boabele de porumb şi lasă deoparte.
Incinge pe foc un vas neaderent şi prăjeşte porumbul 4-5 minute, până când se rumeneşte şi se pătrunde.
Taie avocado felii şi stropeşte cu lămâie. Combină cu ingredientele rămase. Potriveşte gustul de sare şi piper şi serveşte imediat.
Pofta buna!