Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata
PrinteazaSalata de cartofi, fasole si rosii cu gremolata din: cartofi, fasole, rosii, frunze de spanac, pesto, sare, piper, lamaie, usturoi si patrunjel. Gremolata este un amestec aromat de coajă de lămâie, usturoi picant şi pătrunjel gustos.
Salata se poate servi caldă sau rece, lângă o porţie de pâine cu coajă, pentru a absorbi zeama delicioasă.
Ingrediente:
- 450 g cartofi noi mici, razuiti, taiati bucati
- 200 g fasole cataratoare (pastaile se taie pe diagonala, in bucati)
- 675 g rosii mixte (rosii-pruna, rosii-cireasa etc.)
- 4 cepe verzi, taiate marunt
- 200 g frunze tinere de spanac
- 2 rosii bine coapte, curatate de coaja si seminte
- 1 lingura pesto
- sare si piper negru, proaspat macinat
pentru gremolata:
- 1 lamaie mica
- 2 catei mari de usturoi, taiati marunt
- 1 mana patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Cartofii se fierb intr-o oala incapatoare, in apa clocotita, cu putina sare, 10-12 min. sau pana cand incep sa se fragezeasca.
Se adauga fasolea si se fierb inca doua minute. Legumele se scurg si sa clatesc cu apa rece. Cartofii si fasolea se amesteca cu rosiile, cepele verzi si spanacul. Se asezoneaza dupa gust.
Pentru a prepara gremolata, se taie fasii subtiri de coaja de lamaie, cu un cura- tator de legume. Se indeparteaza pe cat posibil coaja alba, care este amara.
Coaja de lamaie se taie marunt si se amesteca cu usturoiul si patrunjelul. Se asezoneaza si se pune la pastrat.
Se stoarce zeama de lamaie si se proceseaza 10-15 secunde in robotul de bucatarie impreuna cu rosiile decojite si pesto.
Amestecul se toarna peste salata de cartofi si se amesteca. Deasupra se presara gremolata si se serveste.
Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata
Pofta buna!