Salata de cartofi frantuzeasca
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi frantuzeasca din: cartofi, sare, piper, ulei de masline, msutar de dijon, otet sherry, ceapa, patrunjel, cimbru si ceapa rosie.
- un kilogram cartofi noi taiati in doua
- sare mare si piper
- ¼ cana ulei de masline
- 3 linguri mustar de Dijon
- doua linguri otet sherry
- o ceapa mica, taiata marunt
- 3 linguri patrunjel taiat marunt
- o lingura cimbru tocat
- ¼ ceapa rosie, taiata
Mod de preparare:
Pune cartofii intr-o oala mare, pune peste ei apa rece cat sa ii acopere un centimetru si asezoneaza cu sare si piper.
Pune-i la fiert si cand da in clocot, fierbe-i pana cand cartofii sunt moi, cam 15 minute. Apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.
Intre timp, amesteca intr-un bol adanc uleiul, mustarul, otetul, ceapa, patrunjelul si cimbrul. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga cartofii si amesteca bine. Se serveste la temperatura camerei. Reteta preluata de aici.
Salata de cartofi frantuzeasca
Poftă bună!
Incoming search terms:
- salata de cartofi frantuzeasca
- salata frantuzeasca de cartofi