Salata de cartofi cu hamsii din: cartofi, hamsii, ceapa, castraveti murati, ulei, sare, otet, cimbru.
Ingrediente:
1 kg cartofi
300 g hamsii desărate
2 cepe mijlocii
2-3 castraveţi muraţi
2 linguri cu ulei
sare
2 linguri cu oţet
cimbru (busuioc sau mentă)
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii cu burete aspru, puneţi-i să fiarbă în apă caldă. După 1/2 oră scurgeţi apa, răciţi cartofii 5-6 min şi curăţaţi-i de coajă. Tăiaţi fiecare cartof în felii subţiri, strângeţi feliile în castron şi stropiţi cu ulei.
Rupeţi capetele hamsiilor, curăţaţi-le de intestine şi de cozi apoi tăiaţi-le felii mari. Amestecaţi peste cartofi.
Curăţaţi ceapa, tăiaţi jumătăţi apoi fiecare jumătate tăiaţi-o în rondele subţiri.
Amestecaţi ceapa cu felii subţiri de castravete murat şi puneţi totul peste cartofi şi hamsii.
Stropiţi cu ulei şi oţet, parfumaţi cu cimbru, busuioc sau mentă bine mărunţite, mai amestecaţi uşor. Lăsaţi salata să se odihnească 1 oră la rece.
Serviţi aperitivul fără pâine, înainte de supă.
Facultativ: curăţaţi 2 linguri cu seminţe de floarea soarelui, tocaţi mărunt miezul, amestecaţi cu salata atunci când serviţi. Este un aport de hrană vie alături de legumele crude din salată.
Baton de hamsii Ingrediente: 500 g hamsii sărate 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri apă 2 linguri oţet 1-2 ouă pentru uns Mod de preparare: Faci aluatul din făină, margarină, apă şi oţet. Este bine să-l prepari cu o zi înainte şi să-l ţii la rece. Intinzi o foaie de circa 3 […]
Hamsii la cuptor din: hamsii, sare, piper, foi de dafin, bulion, vin alb si ulei. Ingrediente: 1 kg hamsii sare piper foi de dafin 200 g bulion 2 pahare cu vin alb 200 ml ulei Mod de preparare: Curăţă peştele, spală-l şi aşază-l într-o tavă în care ai pus ulei. Adaugă sarea, piperul, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.