Salată de cartofi cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de cartofi cu legume din: cartofi, dovlecel, fenicul, broccoli, rosii, ulei de masline, cimbru verde, oregano, smantana, iaurt gras, sare si piper.
- 4 cartofi
- un dovlecel
- un fenicul
- 500 g broccoli
- 4 roşii
- 150 ml ulei de măsline
- o linguriţă cu cimbru verde
- o linguriţă cu oregano uscat
- o linguriţă cu busuioc uscat
- 100 ml smântână
- 125 ml iaurt gras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Broccoli se spală, se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă cu puţină sare. Se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Legumele crude se spală, se scurg de apă, se taie felii subţiri şi se ung cu ulei.
Se condimentează, se frig pe grătarul încins şi se aşază pe un platou. Cartofii se spală, se fierb în apă cu puţină sare, se curăţă de coajă şi se clătesc cu apă rece. Se taie cuburi şi se pun într-un castron. Se toarnă deasupra uleiul de măsline rămas, se presară cimbru, oregano şi busuioc.
Se condimentează, se amestecă cu grijă să nu se sfărâme cartofii, se acoperă cu un capac şi se lasă zece minute ca să se îmbine aromele. Se pune salata în farfurii, şe adaugă legume fripte şi se serveşte imediat.Se servesc cu un sos din smântână, iaurt, sare, piper şi usturoi pisat.
Salată de cartofi cu legume
Pofta buna!