Salata de cartofi cu masline si ansoa

Printeaza

Salata de cartofi cu masline si ansoa din: cartofi, arpagic, usturoi, ansoa, masline, otet, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 15 fire arpagic
  • 2 căţei usturoi
  • 20 filteuri anşoa
  • 200 g măsline negre şi verzi
  • 25 ml oţet
  • sare şi piper

 

Mod de preparare Salata de cartofi cu masline si ansoa:

Cartofii se fierb în apă clocotită cu sare, se curăţă de coajă şi, după ce s-au răcit bine, se taie în rondele subţiri.

Se aşază rondelele într-un castron, stropindu-le înainte cu apă rece, spre a nu se lipi între ele.

Arpagicul se curăţă, se împănează cu usturoi tăiat în lung şi se opăreşte în apă clocotită un sfert de oră.

După răcire, se aşază deasupra cartofilor, peste care se pun fileuri de anşoa (aproximativ 1/3) tocate mărunt.

Se adaugă uleiul, oţetul, piperul măcinat şi se sărează după gust.

Se pune totul în salatieră, ornându-se, după omogenizare, cu restul de fileuri de anşoa şi jumătăţi de măsline, fără sâmburi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.