Salată de cartofi noi cu legume

Printeaza

Salată de cartofi noi cu legume din: cartofi, ardei grasi, castraveti, rosii, ridichi de luna, ulei, otet, marar.

 

Ingrediente:Salata de cartofi cu legume

  • 1 kg cartofi noi foarte mici
  • 2-3 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 2 castraveti
  • 5-6 ridichi de luna
  • 3 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu otet
  • 6-8 tije de marar

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă caldă, cu vasul acoperit. După 25 min scurgeţi apa, răciţi cartofii şi curăţaţi-i de coajă.

Tăiaţi felii sau sferturi, iar pe cei mici păstraţi-i întregi. Stropiţi cartofii cu ulei, săraţi uşor, amestecaţi.

Curăţaţi castraveţii de capete, spălaţi-i în apă rece, tăiaţi felii şi presăraţi cu sare pentru 5 min, apoi apăsaţi uşor şi spălaţi cu apă rece.

La fel procedaţi cu ridichile şi ceapa verde. Lăsaţi-le să se scurgă în sită. Tăiaţi ardeii şi roşiile felii subţiri şi amestecaţi cu celelalte legume. Condimentaţi cu uleiul rămas, oţet şi sare, omogenizaţi.

Decoraţi salata cu tijele de mărar verde şi lăsaţi la rece 1 oră. Serviţi cu sau fără pâine.

Facultativ, măcinaţi 1 lingură cu seminţe de in, turnaţi pulberea obţinută peste salată.

Seminţele de in sunt foarte sănătoase şi nici nu schimbă gustul salatei.

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

retete

Budinca de gris cu portocale

Budinca de gris cu portocale din: lapte, gris, zahar, stafide, oua, unt, biscuiti, coaja de portocala, vanilie, pudra de cacao, scortisoara, sare, frisca si fructe Ingrediente: 1 l lapte dulce 250 g gris 100 g zahar 50 g stafide 3 oua 100 g unt 100 g biscuiti macinati 50 g coaja de portocala confiata 1 […]

retete

Gutui umplute

Gutui umplute din: gutui, miez de nuca, stafide, fructe confiate, smochine, zahar tos, rozmarin, lamaie, unt, lichior de cafea, frisca, sos de ciocolata.   Ingrediente: 4 gutui 100 g miezuri de nuca 25 g stafide 25 g fructe confiate 25 g smochine 100 g zahar tos 1 crenguta de rozmarin 1 lamaie 75 g unt […]

retete

Vinete cu praz si sos

Vinete cu praz si sos din: vinete, dovlecei, rosii, praz, ardei gras, ardei iute, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 6 rosii 1 fir de praz 2 ardei grasiu rosii 1 ardei capia ¼ de ardei iute 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura de busuioc uscat Sare,piper,ulei de floarea-soarelui […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.