Salata de cartofi noi cu ridichi si smantana

Printeaza

Salata de cartofi noi cu ridichi si smantana din: cartofi noi, ridichi, salată verde, ceapă, smantana, mustar, ulei de masline, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 600 g cartofi noi
  • 1 legătură ridichi
  • 250 g salată verde
  • 1 ceapă
  • 4 linguri smântână
  • 1 lingură muştar
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii sub jet de apă rece şi se fierb în apă cu sare. Se scurg şi se lasă să se răcească.

Se curăţă ridichile şi se taie felii. Ceapa se toacă. Se spală salata verde sub jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se rupe bucăţi.

Cartofii se taie în opt. într-un bol se pune smân­tână şi se adaugă muştar, ulei de măsline, puţin pi­per şi sare; se omogenizează bătând cu telul (dacă dressingul este prea gros se înglobează puţin lap­te).

Intr-un castron mare de salată se aşază cartofii, ridichile şi ceapa; se sărează, se piperează şi se amestecă lejer.

Apoi se adaugă dressingul şi se amestecă din nou; la final se adaugă frunzele de salată.

Salata se dă la frigider şi se lasă să se marineze cel puţin 30 min. Se serveşte cu pâine.

 

Salata de cartofi noi cu ridichi si smantana

Salata_de_cartofi_noi_cu_ridichi_si_smantana

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.