Salata de cartofi cu papadie si hasma
PrinteazaSalata de cartofi cu papadie si hasma din: cartofi noi, ulei de masline, suc de lamaie, frunze de papadie, haşmă, sare, piper negru.
- 455 g de cartofi (noi de aceeaşi mărime, pe care fie îi răzuiţi, fie îi curăţaţi de coajă)
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- frunze de păpădie
- haşmă
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în apă sărată. Incercaţi să-i fierbeţi foarte bine, astfel încât lama cuţitului să rămână curată dacă o înfigeţi în cartof (cartofii nu trebuie să fie cruzi, dar nici să se zdrobească).
Imediat ce au fiert cartofii, strecuraţi-i şi puneţi-i într-un bol.
Adaugati un dressing preparat din ulei de măsline şi suc de lămâie, adăugaţi nişte frunze de păpădie spălate foarte bine şi tăiate mare şi puţină haşmă tăiată mărunt, şi condimentaţi după gust cu sare şi piper negru, proaspăt măcinat.
Pofta buna!