Salată de cartofi cu peşte afumat
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de cartofi cu peste afumat din: cartofi, peste afumat, ceapa, mar, smantana, vin alb, otet de mere, ulei, piper si sare.
- 5–6 cartofi
- 3 peşti afumaţi
- 1 ceapă uscată
- 1 măr mijlociu
- 200 g smântână
- 50 ml vin alb
- 3 linguri oţet de mere
- 3 linguri ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi îi fierbi în coajă timp de 20 de minute, în apă uşor sărată. Îi scurgeţi şi îi curăţaţi de coajă când s-au mai răcit, apoi îi tăiaţi în rondele groase şi îi stropiţi cu vin şi oţet de mere.
Curăţaţi şi spălaţi ceapa. Tăiaţi ceapa în rondele, iar mărul în sferturi, apoi îi îndepărtaţi seminţele. Spălaţi peştii, îi usucaţi cu un şervet şi îi tăiaţi în bucăţi.
Faceţi un sos din 2 linguri oţet, 2 – 3 linguri ulei, smântână, sare şi piper după gust. Amestecaţi uşor toate ingredientele şi turnaţi sosul peste ele.
Salată de cartofi cu peşte afumat
Pofta buna!