Supa picanta de scrumbie din: cartofi, scrumbie, oua, mar, masline, sare, ulei, piper, marar, rosie, ardei. Ingrediente: 4 cartofi 1 scrumbie 3 ouă fierte tari 1 măr măsline sare 3 linguri cu ulei piper mărar tocat 1 roşie 1 ardei gras Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fierbeţi-i şi curăţaţi-i cât sunt calzi. Tăiaţi felii subţiri, […]
Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat
PrinteazaSalata de cartofi cu peste sarat sau afumat din: cartofi, peste, ceapa, castraveciori murati sau acri, masline, ulei, oua, patrunjel.
Ingrediente:
- 1/2 kg cartofi
- 200 g peşte (scrumbie sărată, scrumbie afumată, heringi afumaţi, chilcă etc.)
- 2 cepe
- 4 castraveciori muraţi sau acri
- 100 g măsline negre
- 4 linguri
- ulei
- 2 linguri oţet
- opţional: 3 ouă fierte tari sau coapte, 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, se scot din apă, se curăţă şi apoi se taie în cubuleţe (cu latura cam de 1 cm) sau rondele.
Peştele sărat, care în prealabil a fost ţinut în apă rece 8-12 ore pentru desărare, sau peştele afumat se curăţă de piele şi oase şi se taie în bucăţele mici, apoi se amestecă cu cartofii.
Se adaugă ceapa tăiată fideluţă, castraveciorii tăiaţi cubuleţe şi măslinele (cu sâmburii scoşi). Tot acum se adaugă şi cele trei ouă tari tăiate cubuleţe.
La sfârşit, peste amestec se toarnă oţetul (eventual diluat) şi uleiul. Se amestecă bine, dar cu grijă pentru a nu zdrobi cartofii.
Când este gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Salata poate fi păstrată câteva zile în frigider.
Pofta buna!
Supa de scrumbie cu masline din: cartofi, scrumbie, oua, mar, masline, sare, ulei, piper, marar, rosie, ardei. Ingrediente: 4 cartofi 1 scrumbie 3 ouă fierte tari 1 măr măsline sare 3 linguri cu ulei piper mărar tocat 1 roşie 1 ardei gras Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fierbeţi-i şi curăţaţi-i cât sunt calzi. Tăiaţi felii […]