Salată de cartofi roşii
PrinteazaO reteta de salata de cartofi rosii din: ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, smantana, cartofi noi, cartofi rosii, sare de mare, piper, ridichi, menta si arpagic.
- 6 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- sucul de la 1-2 lămâi
- 250 grame de smântână sau brânză proaspătă
- 500 grame de cartofi noi
- 500 grame de cartofi roşii
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- o legătură de ridichi, fin feliate
- frunze de mentă proaspete, tocate
- un pumn de arpagic, tocat
Mod de preparare:
Prepară dressingul amestecând uleiul de măsline, sucul de lămâie şi smântâna. Pune la fiert cartofii în apă cu sare pentru aproximativ 20 de minute.
Scurge-i bine de apă şi lasă-i la răcit, apoi curăţă-i de coajă cu ajutorul unui cuţit, apoi taie-i în bucăţi mici. Se amestecă cu dressingul, apoi se adaugă ridichiile, menta şi arpagicul.
Salată de cartofi roşii
Pofta buna!