Vinul Hermitage La Chapelle: Un Vin Emblematic din Rhône, Franța – Hermitage La Chapelle, produs de Paul Jaboulet Aîné, este unul dintre cele mai faimoase vinuri din regiunea Rhône, Franța. Acest vin excepțional este recunoscut pentru complexitatea sa, structura impresionantă și capacitatea de îmbătrânire. Istoria Hermitage La Chapelle Paul Jaboulet Aîné a fondat crama sa […]
Salata de cartofi cu sos de mustar si verdeata
PrinteazaSalata de cartofi cu sos de mustar si verdeata din: cartofi, ceapa, ulei, mustar, otet, salata, oua, masline, sare, busuioc, patrunjel.
Ingrediiente:
- 1 kg cartofi
- 2 cepe mijlocii
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu muştar picant
- 2 linguri cu oţet
- 1 salată verde tânără
- 2 ouă fierte
- 6-10 măsline
- sare
- busuioc mediteranean
- 3-4 tije de pătrunjel
Mod de preparare:
Salata de cartofi cu sos de mustar si verdeata: Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert în apă calda cât să-i acopere. Fierbeţi-i la foc mic, cu vasul acoperit, iar după 1-2 ore scurgeţi apa, lăsaţi să se răcească 5 min cu vasul pus în apă rece.
Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i felii, puneţi-i într-un castron adânc, stropiţi cu puţin ulei cât sunt calzi. Săraţi uşor.
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa rondele, amestecaţi cu salata verde spălată şi tăiată fâşii, cu măslinele fară sâmburi, cu busuiocul tocat şi puneţi amestecul peste cartofi.
Faceţi un sos din muştar, ulei, oţet, un gălbenuş mărunţit cu furculiţa şi puţină sare. Amestecaţi bine, turnaţi sosul peste cartofi, omogenizaţi folosind o furculiţă şi neteziţi salata cu lama cuţitului.
Decoraţi cu felii de ou, iar deasupra puneţi tijele de pătrunjel spălate şi uscate în şerveţele. Lăsaţi o ora la rece. Serviţi ca aperitiv, fară pâine.
Pofta buna!