Salata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan
PrinteazaSalata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan din: cartofi, sare, sparanghel verde, zahar, ridichi, ulei de masline, patrunjel, suc de lamaie, piper, parmezan.
Ingrediente:
- 600 g cartofi noi
- sare
- 500 g sparanghel verde
- zahar
- 1 legatura ridichi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- 2 linguri suc de lamaie
- piper
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi un praf de zahăr; se fierb cca 10-12 min.
Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă; se taie bucăţi de cca 3 cm. Se spală ridichile şi se curăţă; se taie felii.
Se spală sparanghelul şi se decojeşte în dreptul treimii inferioare; se îndepărtează capetele lemnoase şi se fierb tijele în apă cu sare cca 20 min.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc cartofii şi bucăţile de sparanghel.
Se spală pătrunjelul, se şterge, se rup frunzuliţele şi se toacă, într-un castron mare se aşază pătrunjelul, ridichile şi sucul de lămâie.
Se adaugă cartofii şi sparanghelul şi se amestecă toate cu atenţie. Se sărează şi se piperează salata.
Inainte de servire se presară parmezan ras.
Salata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan
Pofta buna!